Kategorier
Restaurang

Se till att gästerna inte behöver vänta för länge på maten

Hur ska man hinna med matlagningen när alla restauranggäster kommer samtidigt och vill ha mat? Alla olika moment som hackande och skärande kan ta tid, men ibland går det att effektivisera.

På en restaurang kan det vara fullt upp. Vissa tider på dagen är det många matgäster som kommer och vill äta samtidigt. Då gäller det att allt flyter på så att maten blir klar tillräckligt snabbt. Det är en fördel om den hinner bli färdiglagad förstås. Ingen vill ju äta halvt tillagad mat. Men om många väntar på sin mat kan det inte dras ut på det för länge. Det behöver effektiviseras så gott det går. Både för att gästerna ska bli nöjda och för att det behöver vara ett bra flöde i köket. Det går kanske inte heller att ha hur mycket personal som helst i köket samtidigt.

Hur ska matlagningen effektiviseras?

Även om en van kock kan laga mat riktigt snabbt så kan det bli stressigt. Då kan man kolla på om det går att effektivisera arbetet genom utrustningen. Kanske kan man hitta maskiner som gör att matlagningen går snabbare. Hällde är ett företag som tillverkar köksmaskiner. Bland annat har de maskiner som kan skära och hacka råvaror. Med köksmaskiner från Hällde kan man låta maskinerna sköta skärandet och hackandet. Och kockarna hinner kanske istället lägga lite extra tid på slutfinishen av måltiden. Det är ju trots allt den som gästerna ser när de får maten.