Kategorier
Restaurang

Förnyelse och förändring i köket

Att driva restaurang är att ständigt handskas med stress och rusch. Ett roligt jobb och ett bra rykte ger många gäster och en del slitage på inredning och annat. Bra mat kräver bra utrustning!

En restaurang måste alltid behålla sin höga kvalitet för att lyckas. I samma stund som gästerna börjar bli missnöjda med matens smak och kvalitet börjar nedgången. Med början i köket måste alla delar av en restaurang ständigt hållas rena och hygieniska och effektiva. Hälsovårdsnämnden har även den en viktig roll och kontrollfunktion som inte bör ignoreras.

Med en livlig och populär verksamhet kommer också slitaget smygande. Otaliga måltider sätter sina spår hos restaurangmaskiner. Bra kvalitet håller länge men inte i evighet. När funktioner börjar bli tveksamma och slitage gör att hygienen äventyras är det dags att förnya inventarierna. Det är också viktigt för personalen att utrustningen är i bra skick.

Förbättringar för kvalitet och arbetsmiljö

Grundutrustningen i restaurangkök är redan den ganska omfattande. Beroende på vilken typ av mat man valt att tillaga och servera skiljer de olika köken sig åt, men mycket är obligatoriskt. Någon form av stekyta, ugnar, spis och förvaring som skåp och kylskåp klarar sig ingen utan.

När man arbetat ett tag och tillrett många måltider till glada och mindre glada kunder är det dags att se över maskinparken och inredningen. Köket ska hålla hög standard både vad gäller mat och utrustning. Kunddelen av restaurangen måste vara så tilltalande som det bara går att göra den. Fixar du detta kan framgångarna fortsätta länge.