Kategorier
Restaurang

Att hyra en projektor är en ekonomisk fördel

Behöver man en projektor är ett inköp inte första valet. Första valet är att se möjligheten att hyra en projektor. Då sparar man ofta många tusenlappar i inköp men även förvaringsutrymme.

Fler och fler tar steget mot en delningsekonomi, både i det privata livet och i arbetslivet. Självklart ska man äga och använda det man vill ha, men ibland kan man fundera över hur mycket man kommer att använda prylen. Är det en sällan sak så kanske det är bättre att hyra den för de gånger man ska använda den än att köpa den.

Spara både pengar och utrymme

Förutom att det sparar plats i förråden så vinner man även annat på det. Att hyra exempelvis en projektor gör att man vet att man får den senaste tekniken inom produkten. Då har man en uppdaterad projektor istället för att använda den åldrande härken man har i förrådet.

Även ekonomiskt kan det löna sig med att hyra projektor när man använder den sällan. Skulle en lampa eller sladd gå sönder kontaktar man bara uthyraren för att få det fixat. Om man räknar på inköpskostnaden jämfört med hyreskostnaden för en sällan använd pryl, brukar det senare vinna.

För pengarna man sparar kan man istället köpa fredagskakor till jobbet. Platsen i förrådet där man skulle ställa projektorn man inte köpte, kan man däremot använda för att förvara förpackningar med fredagskakor. Då blir alla på företaget glada och jobbar bättre – en så kallad ”win win”. Vilken kaka bjuds det på den kommande fredagen?