Kategorier
Tips

En buss kommer lastad med supportrar

Det är tack vare möjligheten att hyra bussar för stora sällskap som fotbollsallsvenskan kan stoltsera med sina mäktiga bortaföljen. Bussar är ett billigt sätt att samla stora sällskap.

När inte Allsvenskan i fotboll är lamslagen av en coronapandemi flockas publiken till matcherna och fyller arenornas läktare. Det är inte bara hemmalagen som samlar supportrar. Många fans åker genom land och rike i buss för att stötta sitt lag på bortaplan. Det är just möjligheten för supporterföreningarna att hyra bussar som skapar förutsättningar för så stora bortaföljen som vi faktiskt har bland många klubbar i Sverige. Supporterföreningar från bland annat Djurgården, Hammarby och AIK hyr ofta buss i Stockholm för att organiserat resa till exempelvis Sundsvall, Göteborg, Kalmar, Örebro eller var de nu än spelar match någonstans.

Det går inte att få nog

Det är med andra ord inte bara spelarna som transporteras i bussresor till deras bortamatcher. Att hyra buss är ett bra alternativ för organiserade resor eftersom det är billigare än att resa i egna bilar eller med kollektivtrafiken. Dessutom är det betydligt miljövänligare att samla 75 personer i en storbuss än att sprida ut dem i 75 bilar. Och bäst av allt är att ingen behöver hålla sig nykter för att vara den förutbestämda föraren. Med andra ord kan det bli ett riktigt bra party att åka hem efter en vinst tillsammans i en hyrd buss. Inte konstigt att det inte går att få nog av att åka på bortamatcher, oavsett var i landet man spelar. Läs mer om bussar att hyra på denna hemsida: https://www.hyrabussstockholm.se/