Kategorier
Annat

Prova gokart i Stockholm

Ska du till Stockholm på besök? Vill du prova på att åka gokart? Då kanske du vill veta lite mer om hur det går till och var du kan hitta en bra bana att åka gokart på? Här kommer tips för dig.

Vad är en gokart? Det är en fråga som kan få ett kortare eller ett längre svar. Kort svar är att det är ett fordon som har fyra hjul, ratt, gas och broms. Du sitter helt öppet i en kaross som är nära marken och kör på en asfalterad bana som liknar den man kör exempelvis formel 1 på. För att köra på ett säkert sätt har du hjälm på dig, och om du ska köra gokart i högre hastigheter så kommer du även att använda handskar, dräkt och speciella skor. Men för dig som vill prova på att åka gokart i Stockholm som en kul grej så kommer du inte att få en gokart som kommer upp i så höga hastigheter.

Gokart som nöje

Som sport är gokart något som man tävlar i, och många är de som startat sin karriär inom gokart för att sedan gå vidare till formel 1, rally eller någon annan bilsport. Men det är även en rolig aktivitet som du kan utföra som nöje. En bra bana kan du hitta genom en enkel sökning på internet. Där kan du hitta något som passar för dig och ditt sällskap, antingen ni är vuxna och barn, eller enbart vuxna som ska åka.