Kategorier
Tips

Lämna dina känsliga plagg på en kemtvätt

Ett problem som många har rör de lite känsligare plaggen man har i sin ägo och tvätten av dessa. Det finns vissa typer av material som man inte bör tvätta på egen hand och tyger och textilier som endast ska tvättas av proffs eller för hand. Gemensamt för dessa plagg är också att de i många fall kostar väldigt mycket pengar och att man av den anledningen verkligen inte ska chansa med att köra dessa i sin egen tvättmaskin. Det finns helt enkelt ingen anledning att köra en tvätt där man lagt en fin ytterrock av kashmir bara för att sedan upptäcka att denna krympt till ett par storlekar under sin normala. Den bästa lösningen i ett sådant fall är att vända sig till en kemtvätt för att säkerställa att rocken i fråga – även efter avslutad tvätt – håller den kvalitet och den form som man köpt den i.

En kemtvätt är något som många på förhand ser som en dyr historia som därmed endast är exkluderad till personer vars plånbok är lite större; något som dock inte stämmer i dagsläget och detta speciellt om man ser till en större stad som Stockholm. Antalet inrättningar för kemtvätt är nämligen stort i Stockholm och priserna är också tack vare denna konkurrens väldig humana och överkomliga. Som ett exempel på detta kan vi säga att du ska tvätta en finare kostym och väljer en kemtvätt i Stockholm för ändamålet. Summan här kommer att landa någonstans mellan 90-150 kronor – en blygsam kostnad sett till vad man har betalat för kostymen i fråga.

Däri ligger även ännu en aspekt till varför man ska överväga en kemtvätt för sin kostym eller något annat plagg som man är rädd om. Kemtvätt sliter helt enkelt inte ut fibrerna i klädesplaggen och ger i och med detta en betydligt längre livslängd.

Hur lång tid tar det att tvätta?

Om man ser till hur lång tid det tar att lämna in sina plagg till en kemtvätt och innan man får dem tillbaka så handlar det om maximalt två-tre dagar – beroende på vilken typ av plagg det handlar om samt vilken inrättning man valt. Vissa kemtvättar har ett enormt stort antal stamkunder och dessa har också en betydligt längre kö än vad andra har.

Gällande kvaliteten på jobbet så behöver man sällan vara orolig och detta egentligen oavsett vilken kemtvätt i Stockholm man valt; de allra flesta håller en hög kvalitet och där man kan lämna sina plagg, få dessa tvättade, strukna och prydligt hopvikta för att sedan hämta dem följande dag.

Ett väldigt bra sätt som många stressade storstadsbor i dagsläget ser som självklart för skjortor, kostymer och blusar som man använder i sitt arbete. Det kan här – som exempel på detta – handla om att man som man lämnar in fem stycken skjortor under morgonen, betalar 100 kronor (20 kronor styck) och därefter hämtar dem på lunchen eller då arbetsdagen är till ända. Ett billigt och bekvämt sätt att sätta lite guldkant på sin tillvaro.