Kategorier
Mat

Käka tapas i Stockholm

Turism i sin egen hemstad har blivit mycket populärt. Man kan upptäcka massor av intressanta grejer att göra där man bor. Som att gå på upptäcktsfärd och hitta nya läckra matställen.

Är du trött på samma vanliga take-out? Att slippa laga mat själv och antingen äta ute eller beställa hem mat är en lyxig känsla. Speciellt om man gör det i gott sällskap. Vad skulle du tycka om att kunna kombinera smaker av både mat och dryck? Föreställ dig att få sitta runt bordet med nära vänner eller familj och plocka av allt som står framdukat. Vill du återuppleva de smaker du fick prova när du var på semester i Spanien? Då kan du hitta din nya favorit: äta tapas i Vasastan.

Vad är tapas och varför är det så gott?

Tapas, eller tapear som det kallas i Spanien, innebär att man äter flera olika, mindre rätter. Restauranger som Alegria har en varierad tapasmeny från alla spanska regioner. Allt från Patatas Bravas till Croquetas finns att välja på menyn. Det är goda tapas som alltid passar. Blev du nyfiken och vill veta vad dessa rätter är för någonting så kan du läsa menyn på svenska också.

Det bästa med tapas är att man kan välja lite av allt – prova lite här och smaka lite där. Gör du hembeställning av tapas kan du fortfarande skapa en spansk stämning. Sätt på lite sevillanamusik och tänd några ljus. Njut av en middag fylld av smak och färg. Kompletterad med en flaska läskande sangria.